Näyttämötaistelua Kuopion Ylioppilasteatteriin

Marraskuussa otan askeleen uuteen suuntaan miekkailun saralla, kun lähden Kuopion Ylioppilasteatteriin vetämään näyttämötaistelua marras- ja joulukuuksi. Lähtökohtana on historiallinen miekkailu, mutta luonnollisesti näyttämölle teatterin ehdoin sovittaen. Välineistöä löytyy kyllä perinteisen miekkailun ulkopuoleltakin, mm. pesäpallomailat ja jakoavaimet tulevat olemaan esillä.

Materiaalia ja ideoita tätä varten olen keräillyt jo syyskuusta lähtien. Apuna on ollut myös Kansallisoopperassa näyttämötaitelun koreografina ja näyttämötaistelijana toiminut Joeli Takala, jolta olen saanut ison nipun vinkkejä ja ideoita.

Itse olen enemmän kuin innoissani tästä projektista. Mukana on paljon itselleni tuttua, mutta myös paljon uutta asiaa, mitä olen tätä varten pohtinut ja omalla privaatilla treenivuorolla testaillut ja testailen jatkossakin. Suurella mielenkiinnolla odottelen myös minne homma kantaa näyttelijäporukan kanssa. Projektin myötä opin varmasti paljon näyttämötaistelun toteutuksesta itsekin, oppi liikkunee myös teatteriväeltä minulle päin.

Alkuunsa käydään läpi ihan taistelun perusteita historiallisen miekkailun lähtökohdista erilaisilla aseilla. Tavoitteena olisi saada osallistujille ensin taistelijan moodi päälle taistelemisen näyttelemisen sijaan. Siitä olisi ajatus lähteä sitten hakemaan ideoita varsinaiseen näyttämötaisteluun, missä realistisuus antaa myöten näyttävyydelle, sekä käsikirjoituksen sävyille ja tavoitteille.

Projektin puitteissa saattaa KYT:n väkeä näkyä tutustumassa myös Savon Historiallisen Miekkalun Seuran treeneihin. Eipä haittaisi, jos sieltä joku hurahtaisi lajiin vähän näyttämötaistelua enemmänkin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s