Kulttuurikilta Schranken yhteistyössä museoiden kanssa Kuopiossa

Kun historiallisten asetaitojen kanssa puuhaillaan ihan vakavissaan, olisivat tavallaan museot ihan sopiva yhteistyötaho Hema-harrastajille. Museot kaipaavat ideoita ja vaihtelua houkutellakseen yleisöä ja tehdäkseen museoista elävämpiä paikkoja. Tähän kohtaan löytyy toiminnan mahdollisuus myös Kulttuurikilta Schrankenille.

Kuopion museo on kunnostaunut aikaisemminkin museon toiminnan elävöittämisessä esimerkiksi savonmurre-metallia tekevän kuopiolaisen Verjnuarmu-yhtyeen kanssa. Yhtye teki Suomen sotaan 1808-09 liityyvän teemalevyn ja toteutti sen kautta Kuopion kaupungin museon kanssa levyn teemaan liittyvän näyttelyn, jossa oli mukana sekä yhtyeen rekvisiittaa, että aitoja museoesineitä. Toteutus oli viihdettä ja historiaa kiinnostavana ja hauskana pakettina. Ehkä Verjnuarmun osin fiktiivisen historiallisen tarinan kautta joku kiinnostui myös Suomen sodan historiasta vähän syvemmin, täällä tapahtumapaikoilla kun eletään. Pohjois-Savostahan löytyy monta mielenkiintoista tarinaahan kyseiseen sotaan liittyen.

Kuva Verjnuarmun Suomen Sotaan liittyvästä näyttelystä Kuopion kaupungin museosta.

Historiallinen miekkailu sivuaa myös museoiden maailmaan ja kun miekkailutaitojen hyödyntäminen muuallakin kun hema-ympyröissä innostaa, niin yhteistyö museoiden kanssa on kiinnostavaa. Museot saavat vaihtelua ohjelmaansa ja meikäläiset vaihtelua miekkailuhommiin, sekä laji ilmaista mainosta. Näissä museoissa toteutettavissa esityksissähän mainostellaan samalla sekä lajia, että Savon Historiallisen Miekkailun Seuraa.

Nyt heinäkuun lopulla ja elokuun alussa toteutuvien juttujen lisäksi on visioita muistakin kuvioista, mutta niistä ei kannata lähteä vielä tässä vaiheessa puhumaan mitään. Tulevaisuudessa sitten nähdään, toteutuvatko visiot vai eivät, mutta tämmöistä on nyt tähän väliin tulossa:

MIEKKAILUTYÖPAJA KUOPION KORTTELIMUSEOSSA 30.7.16

Elisa ja Jaakko ovat 30. heinäkuuta vetämässä kaiken ikäisille avointa miekkailutyöpajaa Kuopion korttelimuseossa Kulttuurikilta Schrankenin ja Kuopion kulttuurihistoriallisen museon piikkiin.

Lue lisää Kulttuurikilta Schrankenin sivuilta täältä.

Videon Musiikki: Martin de Boer, Mattioli Prelude, CcbyNC

2016-07-14 001

MIEKKAKIERROS KUOPION KAUPUNGIN MUSEOSSA 4.8.16

Jaakko on ollut Kulttuurikilta Schrankenin kautta mukana Kuopion museon Miekkakierroksen suunnittelussa. Oppaina toimivat esittelyn ideoineet arkeologian opiskelija Magda Hukari ja Kulttuurikilta Schrankenin Jaakko. Kierroksella on mukana myös moderneja historiallisen miekkailun miekkoja museo-aseiden rinnalla.

Miekkakierros Kuopion museossa torstaina 4.8 klo 15.30.

Lue lisää Kulttuurikilta Schrankenin sivuilta täältä.

VS-160720002-small

MUSEOIDEN MIEKKAILUTEEMAT YLITTIVÄT UUTISKYNNYKSEN

30.7. Korttelimuseon ja 4.8. Kaupungin museon miekkailuteemat ylittivät uutiskynnyksen ViikkoSavossa 20.7.16. Käy lukemassa artikkeli täältä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s