Miekkailu on välineurheilua …ja varustelaukkuja

hema-laukku2

PBT:n Hema-käyttöön kehittämä miekka- & varustelaukku. HintaOulun Miekkailutarvikeessa 149 euroa.

Oodi varustelaukuille! Miekkailu on välineurheilua, siitä ei pääse mihinkään. Vaikka miekkaa ei lajia aloittaessa kovin monella olekaan, sisäliikuntavarusteet ja miekkailumaski tulevat heti kättelyssä hankintalistalle ja kanneltavaksi. Sen jälkeen ei sitten loppua enää näykään… Sen vuoksi yksi tärkeimpiä hankintoja ovat varustelaukut!

Read my lips: V-A-R-U-S-T-E-L-A-U-K-U-T.

Miekkailuharrastuksen kehitystä voi noin välinetasolla mitata varustelaukun, tai monikossa ”laukkujen” koon kasvulla…

Hah hah, Oi niitä aikoja, …niitä innokkaita alkuaikoja, kun kaikki oli uutta ja varusteet mahtuivat siihen pieneen Adidas-kassiini. Mennyttä maailmaa on jo se ensimmäinen miekkalaukkunikin, kun nyt tulee kuljetettua useita miekkoja mukana kokoajan.

Lämpimimmät muistot jäivät siitä ensimmäisestä Varustelekan varustelaukusta, jota luulin lopulliseksi ratkaisuksi. Vaan toisin kävi senkin kohdalla! Lopulta tuo rakas Varustelekan kassi meni ja ratkesi, kun yritin tunkea siihen koko kasvaneen varustemääräni. Laukku kertoi minulle karulla tavalla, että liika oli liikaa …ja oli jälleen aika ostaa uusi varustelaukku, suurempi, kauniimpi ja mustempi! Varustelaukuissa suuri on kaunista!

28739varusteleka

Varustelekalta löytyy isoja ns. keikkalaukkuja, joita näkee paljon miekkailijoiden käytössä. Kuvassa brittiläinen 100 litran laukku. Hintaa tämän artikkelin kirjoitushetkellä 39,99 euroa. Vaihtoehtoja löytyy erilaisilla hinnoilla useampia.

KEHITYS KEHITTYY JA VARUSTELAUKUT KASVAVAT

Kun mietin miekkailuharrastukseni kehitystä, voin jaksottaa sen varustelaukkujen mukaan. Kehitys kehittyy ja varustelaukut kasvavat. Tämä on miekkailussa luonnollinen kehityssuunta. Onneksi en jäänyt sen ensimmäisen Adidas-kassini vangiksi, vaan tulinkin hommanneeksi suurempia ja suurempia varustelaukkuja. Ihania suuria varustelaukkuja…
Ah…niitä on tarjolla joka lähtöön, hyvillä olkahihnoilla varustettuja, helpommin kannettavia, sekä repuksi, että olalla kannettavaksi soveltuvia, renkailla varustettuja…

Oikeesti! Siinähän ei ole mitään mieltä, että ensin joku hommaa aseita ja muita treenivarusteita, mutta ei sitten kelvollisten laukkujen puutteen vuoksi saa niitä treeneihin kuskattua, vaikka tarvetta ja halua olisi. Tänä syksynä olen muutamaan otteeseen tähän tilanteeseen törmännyt treenaajien kohdalla.

Kamoon ystävät ja toverit! Tämä on välineurheilua ja välineet tarvitsevat laukkuja, suuria laukkuja! Jos ne suuret käyvät liian pieniksi, täytyy ostaa vielä suurempia laukkuja, …ehkä jopa kaksi suurempaa laukkua, toinen suoravarusteille ja toinen miekoilla yms. pitkälle tavaralle. Hyviä varustelaukkuja tulee kiiteltyä aina treeneihin rojuja raahaillessa, joten ilo ei todellakaan jää siihen ostohetkeen!

Juu juu, joo joo, rahaa palaa, kun laukkuja ostelee… Todella isoja varustelaukkuja saa jo neljällä kympillä, joten kustannus ei välttäämättä ole kovin suuri. Jos kämpän nurkat alkavat täyttyä vanhoista liian pienistä varustelaukuista, myy niitä eteenpäin. Ostajia löytyy varustelaukuille aivan varmasti sieltä omasta seurasta. Aina löytyy joku, jolla on vähemmän varusteita ja hän elää vielä sitä pienemmän varustelaukun aikakautta.

Siinä vaiheessa, kun varusteet eivät käytössä oleviin laukkuihin enää mahdu, on aika siirtyä elämässä eteenpäin, yhä suurempien varustelaukkujen elämän vaiheeseen. Niin se miekkailijan elämän kaari etenee…

LUE MYÖS:
Miekkailumaskeissa on eroa
Miekkailuvarusteiden kokoaminen alkaa maskista

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s