Serbiassa miekkailemassa

Illanvietossa serbimiekkailijoiden kanssa. Kolmen hengen Savon delegaatio kuvassa oikealla ja Belgradin seuran päämies George minun vieressä takarivissä.

Kesä lähestyy ja samalla myös Serbian matka heinä-elokuussa. Belgradissa on jälleen tarkoitus käydä treenaamassa miekkailua paikallisessa miekkailuseurassa KDF Singidunum Beograd Istorijsko macevanje Historische Fechtkunst. Viime kesänä tuli kyseinen miekkailuporukka jo tutuksi, kun vierailtiin siellä Paulan ja Jaakon kanssa.

Monille ulkomaanvierailut ovat varmaan peruskauraa, mutta itselleni kynnys vierailla ulkomailla miekkailuseurassa oli kohtalaisen suuri, näin ensimmäisellä kerralla, vähän samaan tapaan kun harrastuksen alussa vierailu jossain toisella paikkakunnalla. Kynnyksen poisti sulavasti se, että Jaakko oli treenannut samassa porukassa jo edellisenä vuonna, joten minun ja Paulan oli helppo hypätä mukaan.

Ensimmäinen viikko Belgradissa meni kylläkin käsi kipsissä alkukesän miekkailuvamman takia. …mutta heti seuraavana päivänä, kun olin kipsistä päässyt eroon, oltiinkin sitten jo miekkailutreeneissä.

Ensimmäinen viikko Serbiassa meni kipsin kanssa.

Georgen johdolla treenattiin saksalaista pitkämiekkaa, josta hänellä oli mielenkiintoisia, osin meille uusia tulkintoja, sekä matsailtiin tikarifreeplaytä 1 vs.1 ja 2 vs. 2.
Kuopion treenien alkulämmittelyyn tarttui meille mukaan myös ”serbialainen tanssi”.

Kotiin lähdön lähestyessä pidettiin rennot illanistujaiset serbien kanssa pikkupurtavan ja paikallisen brändin, Vinjakin kera. Mukavaa porukkaa olivat serbimiekkailijat, joten hauska vierailla taas tänä kesänä.

Tikarimatsailua joukkuepelinä.

George (keskellä) kerää vastustajien huomion ja Jaakko koukkaa samalla vastustajien sivustaan.

Serbia on maana miellyttävä ja persoonallinen, sekä suomalaisittain myös hyvin edullinen matkailukohde, jota turismi ei ole syönyt. Serbialaiset ovat ystävällistä, huumorintajuista, rehellistä ja  vieraanvaraista väkeä.

Vaikka moni asia on maassa vähän tai vähän enemmän pielessä, ovat serbit ylpeää väkeä ja tuntuvat käsittelevän maansa ongelmia hyvinkin sarkastisella ja mustalla huumorilla. Ihmisen kanssa jutellessa tuli myös Balkanin monin paikoin synkkä ja riitaisa historia esille yhä vahvasti mukana olevana elementtinä, mutta jälleen huumorilla käsiteltynä. Erään tarinan mukaan Balkanin kansat ovat erimieltä kaikesta, paitsi siitä, että kaikki on pohjimmiltaan bulgarialaisten syytä. Näin on ollut aina siitä lähtien, kun Rooman valtakunta jakautui Itä- ja Länsi-Roomaan bulgarialaisten takia. Tosin tiettävästi bulgarialaiset ovat tästä asiasta eri mieltä.

Serbialaista sarkasmia Serbian ytimessä Belgradin ja koko maan tärkeimmällä kaupallisella kävelykadulla. Musta- ja punapukuiset veikkoset ovat paikallisten futisseurojen toiminnallisia faneja. Kolmas kaverus edustaa ääriortodoksista kansallismielistä Obraz-järjestöä, joka haluaa organisoida valtion vanhoillis-ortodoksisuuden ehdoilla ja siistiä ulkomaalaiset pois maasta.

…ja vielä vähän lisää serbialaista sarkasmia korruptiosta ja hyvin vaikutusvaltaisesta ortodoksikirkosta Belgradin pääkadun täyttäneestä sarjakuvanäyttelystä: ”Ha ha, hän ajaa viime vuoden mallilla!”

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s