Ratsuhemaa miekan mitan päässä hevosista

Kuva: Maiju Tikka.

Hemassa on yksi osa-alue, josta tämän sivuston päätoimittaja on ihan pihalla ja se on ratsuhema. Rehellisesti sanottuna hevosen selkään nouseminen pelottaisi. Tippuisin kuitenkin ja sitten tulisi omaan miekkailuun pitkä tauko, tai loppuisi jopa kokonaan. Moista riskiä en uskalla ottaa. Meikäläinen on siis ihan selvästi jalkaväen miehiä ja hevonen on parasta pitää vähintään miekan, mieluummin peitsen mitan päässä.

…mutta rehellisesti sanottuna olen silti vähän kateellinen noille joillekin, jotka osaavat sekä ratsastaa, että miekkailla ja parhaimmillaan vielä molempia yhtä aikaa. Kyllähän ratsuhemaa yritettiin viritellä Savon Miekassakin 2013 ja kovasti olin kannustamassa asiaa, mutta turvallisen matkan päästä ja vain hengessä mukana. Se yritys taisi silloin kaatua ratsutaitoisten puutteeseen ja hevosongelmiin.

Uteliaisuus aiheeseen säilynyt, eikä vähiten siksi, että tietämykseni ratsuhommista on niin olematonta. Ratsuhema on myös selkeästi alkanut kehittyä Suomessa 2010-luvun edetessä ja minua on pitkään kiinnostanut ottaa niistä kuvioista vähän selvää, siis ihan teoreettisella tasolla, asiallisen etäisyyden päässä hevosista.

Kevään ja kesän 2017 mittaan jututin kolmea ratsuheman harrastajaa. Tämän seurauksena sivustolleni  ´syntyi puolenkymmentä ”artikkelia” aiheeseen liittyen.

Lue koko syksyn 2017 ratsuhema-artikkelisarja:

  1. Intro: Ratsuhemaa miekan mitan päässä hevosista.  (28.8.17)
  2. JHMS:ssa ratsuhemaa vuodesta 2010.  (1.9.17)
  3. Ratsuhemaa EMAC:issa vuodesta 2014.  (2.9.17)
  4. Ratsuhemaa EHMS:ssa.  (9.9.17)
  5. JHMS:n ratsuhema-lähteet ja treenaaminen hevosten kanssa.  (13.9.17)
  6. Miten päästä alkuun ratsuhemassa? (1.10.17)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s