Taistelun kolme vaihetta

 (10.1.18)

Vanhemmissa lähteissä mainitaan vain kaksi taistelun vaihetta Zufechten ja Krieg. Meyer esittelee Abzugin kolmanneksi vaiheeksi taistelua.

 

Zufechten

Lähestyminen. Etäisyys lähellä vastustajaa. Osumaetäisyyden ulkopuolella ja myös se sisäpuolella ensimmäiseen hyökkäykseen asti. Huomioi etäisyys, miltä etäisyydeltä yllät aseella vastustajaasi. Arvio myös vastustasi ulottuvuutta. Etäisyydelle tultaessa hyökkää välittömästi saavuttaaksesi aloitteen (Vor) antamatta vastustajalle aikaa miettiä, mitä tehdä.  Älä ryntää Kriegiin, muista oma suojaus, huomioi ajoitus (Vor, Nach, Indes) sekä heikko ja vahva (Schwech, Stärke).

 Cod_I_6_4_2_014v

Krieg

Varsinainen miekkailu alkaa ensimmäisestä hyökkäyksestä. Pistot ja lyönnin tulee tehdä suoraan lyhintä reittiä nopeasti.  Lyö nopeasti ja tarkasti suoraan kohti vastustajaa. Nopeus tulee rentoudesta ja liikkeiden lyhyydestä. Tunne (Fülen) vastustajasi voima ja voiman suunta ja toimi sen mukaisesti samanaikaisesti (Indes) hyökäten kolmella perushyökkäyksellä eli kolmella haavoittajalla ( Drei wunder), lyönneillä, pistoilla ja viilloilla.

Säilytä aloite (Vor)  ja pakota vastustaja puolustamaan ja seuraamaan liikkeitäsi (Nach). Jos menetät aloitteen hanki se mahdollisimman pian takaisin puolustamalla ja hyökkäämällä samanaikaisesti (Indes).

Abzug

Vetäytyminen. Irrottautuminen Kriegista. Vetäydy itseäsi suojaten turvallisesti osumaetäisyyden ulkopuolelle.