Frederick Wroughton

Wroughton solttu

The Broad Swordsman’s Pocket Companion, on pieni värikuvin täytetty broadsword-miekkailun opas, jonka kapteeni Frederick Wroughton julkaisi Englannissa 1830. Opas seuraa pääosin Angelon oppeja, kuten Brittien asevoimat laajemminkin tuohon aikaan.

Kirjasen värikuvissa opastetaan kahdessa kuvassa Broadswordin seitsemän lyöntiä ja seitsemän varoasentoa ja niiden julkaisusta löytyy  kymmenen muuta opetuskuvaa ja yksi tekstisivu. Hyvin tiivis opetusmateriaali. Ehkä se suunnattu ainakin osin myytäväksi myös miekkailua laajemmin taitamattomille siviileille.

kansilehden kuva

Ainakin yllä oleva kansilehden kuva näyttäisi vihjaavan siihen suuntaan. Kuvassa herrasmies puolustautuu  metsätiellä menestyksekkäästi kolmea roistoa vastaan aseenaan ehkä vain kävelykeppi ja kapteeni Frederick Wroughtonin miekkailuopit.

Saman tyylistä kuvastoa löytyy saman ajan saksalaisesta Friedrich Christian Christmannin Theoretisch-Praktische Anweisung des Hau-Stoßfechtens –sapelioppaasta.  Christmannin oppaassa on mukana on  tilanteita, joissa siviilit puolustautuvat riidanhaastajia vastaan ilman asetta tai kepin kanssa. Christmannin oppaasta lisää täällä.)

 

Wroughton solttu2

 

Wroughton kansilehti

The Broad Swordsman’s Pocket Companion -kirjasen kansilehti.

plate1

plate2

plate3

plate4plate5plate6plate7plate8plate9plate10plate11plate12Wroughton teksti

Mainokset