Esittelyssä Wargö Fäktargille Maalahdelta

cay-hc3a5kan.jpg

Cay-Håkan Englund. Kuva: Carina Nordman-Byskata.

Hema-seura Wargö Fäktargille toimii Maalahdella. Toiminta lähti käyntiin Bergössä, jonka ikivanha nimi oli Wargö. Siitä seuran nimi. Seura treenaa kerran viikossa pari tuntia, pääosin pitkämiekkaa ja Liechtenauerin koulukuntaa. Oppikirjana Wargö Fäktargillessä on Christian Henry Toblerin kirja ”Fighting with the German Longsword”, mutta seura on tehnyt myös omat drillit. Kyselläänpä vähän Cay-Håkan Englundilta.

Milloin olette aloittaneet toimintanne?

Ensimmäinen kokous oli 29.5.2017. Silloin me keskustelimme mitä me haluaisimme tehdä, milloin ja kuinka usein. Kesän aikana aloitimme treenaamisen joka toinen viikko. Syksyllä me tapasimme joka viikko.

Miten aloititte Heman treenaamisen?

Kaikki alkoi kun Christoffer Skuthälla, joka tiesi että olin ollut mukana Vaasan Miekkailjoiden toiminnassa aiemmin, kysyi jos olisin kiinnostunut treenaamaan taas. Kaverini oli myös treenannut VaMin kanssa. Mietin vähän aika ja keskustelimme enemmän. Vaasassa harjoiteltiin sekä italialaisen että saksalaisen miekkailua, mutta minä halusin keskittyä saksalaisen kouluun. Kun päätimme aloittaa toiminnan, me aloitimme sen takia käyttämällä drillejä, jotka löytävät Toblerin kirjasta.

Ensimmäiset treenit olivat Bergössa, mutta syksyllä me muutimme Petolahteen, tarkemmin Petolahden nuorisotalolle. Siellä on Sali, joka sopii erinomaisesti miekkailuun. liittyi seuraan.

Miten monta henkeä teidän porukkaan kuuluu?

Olemme pieni seura, lukumäärä on vaihdellut 2-5 henkilöiden välillä. Tällä hetkellä olemme vain kaksi aktiivisia, keväällä 2018 seuraan liittynyt Tom Wargh ja minä. Viime toukokuun lopussa meillä oli lajiesittely Petolahdessa. Sen jälkeen muutamat katsojat halusivat tulla tutustumaan miekkailuun. Toivomme tietysti, että he vielä liittyvät meihin.

Löysin teidät ihan sattumalta viime syksynä. Ette ole juuri pitäneet meteliä itsestänne?

kotisivumme ja Facebook-sivustamme lisäksi olemme tehneet vain paikallista mainontaa eniten Maalahden seudulla. Paikallislehti KustNytt teki jo syksyllä 2017 haastattelun meidän kanssa. Edellä mainitun esityksen jälkeen ruotsinkielinen aikakauslehti Kuriren teki toisen haastattelun. Esitys tuli syksyllä myös paikallis-TV:ssä. Facebookissa on tehty mainontaa, mutta sekin on ollut aika paikallista.

Kuvaesitys vaatii JavaScriptin.

Yllä olevan kuvasarjan kuvat: Johanna Granlund.

Onko teillä ollut yhteistyötä muiden hema-seurojen kanssa?

Kuten mainitsin pari meistä on ollut mukana Vaasassa treenamassa Vaasan Miekkailijoiden kanssa, muuten meillä onollut  vain henkilökohtaisia yhteyksiä muiden harrastajien kanssa esimerkiksi Turun keskiaikaisen markkinoiden yhteydessä. Muuten yhteyksiä on pidetty Facebookin kautta.

Miltäs teidän tulevat kuviot näyttää?

Toivomme tietysti, että seuramme alkaa vähitellen kasvaa. Se mahdollistaisi monipuolisemman toiminnan.

Suunnitelma on, että pitkämiekka myös jatkossa on tärkein ase, mutta haluamme myös harjoitella muiden aseiden kanssa. Haluamme ymmärtää Liechtenauerin järjestälmän niin hyvin kuin mahdollista. Se tarkoittaa että pidemmällä tähtäimellä tutustumme myös muihin aseisiin.

Enemmän teoreettisella tasolla olen työskennellyt erään ruotsinkielisen Pseudo-Döbringer-käännöksen parantamiseksi. Se on tärkeä teksti meille, ja meidän on ymmärrettävä, mitä tekstissä sanotaan.

Jos joku tämän haastiksen lukija haluaisi liittyy Wargö Fäktargillen toimintaan mukaan, miten hänen pitäisi toimia ja keneen ottaa yhteyttä?

Se olisi erittäin hienoa, ja paras tapa on että hän käyttää yhteydenottolomake joka löytyy kotisivustamme. Viesti tulee sitten minulle sähköpostina.

Wargö Fäktargille löytyy täältä

Kuvat yllä: Cay-Håkan Englund ja Carina Nordman-Byskata.

1 thoughts on “Esittelyssä Wargö Fäktargille Maalahdelta

Jätä kommentti