Vierailulla Minarissa tammikuussa 2014

Artikkeli on julkaistu alun perin Miekka Mielessä -blogissa 12.2.2014

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Seuran omistamia ja Minarin vierailua varten jäseniltä lainailtuja varusteita (kuva: Elisa Hyvärinen).

14.1. käytiin Minna Canthin lukiossa vetämässä miekkailutunteja. Saman päivän aamu meni miekkailun esittelypisteen pystyttelyllä Kuopion pääkirjastoon ja siellä päivystämiseen. Iltapäivällä siirryttiin sitten kolmen hengen ryhmällä Minarille roudaamaan miekkoja, maskeja ja varustekasseja. Tämän lajin tympein puoli on tavaran määrä ja sen loputon kanniskelu. Onneksi oli pakettiauto lainassa, niin saatiin sentään kuljeteltua varusteita suhteellisen helposti.

Kouluvierailuilta tuttuun tapaan käytiin ensin vähän läpi seuran käyttämiä aseita ja kerrottiin perusfaktaa historiallisesta miekkailusta. Siitä siirryttiin sitten pitkämiekka-harjoituksiin, joissa oppilaat pääsivät itse testailemaan pitkämiekka-tekniikoita. Reipasta porukkaa oli Minarissa ja edettiin yllättävänkin hyvin siihen nähden, miten vähän aikaa meillä oli käytettävissä.

Miekkailutuntien jälkeen meillä oli jälleen varusteiden roudailut. Sen päälle äkkiä syömään jotain. Ruuat tilattiin pöytään odottamaan jo etukäteen, jotta ehdittiin syödäkin. Sen päälle olikin jo kiire saman illan Pääkirjaston miekkailun esittelytilaisuuden valmisteluihin.

-M!ka-

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s